De werken aan de Demer zijn in de laatste fase beland. Bij het ontwerp werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de oorspronkelijke loop. Het traject start aan de Saspoort, vanwaar het stroomt via de Ezeldijkmolen, de Verversgracht, de Demerstraat en de Kaai naar de Zichemsepoort. Dit traject door de binnenstad omvat ongeveer anderhalve kilometer. Een volwassen plataan aan "Ons Tehuis" en fonteintjes op de Kaai zorgen voor extra gezelligheid.

"Het verenigingsleven, de middenstand en de horeca springen alvast enthousiast mee op de kar", zegt schepen van Cultuur en Feestelijkheden Jos Uyttebroek. "Zo organiseert serviceclub Lions Diest een eendjeskoers ten voordele van vzw Martine Van Camp en vzw De Bremberg. De winkels in de binnenstad openen voor een gezellige shoppingzondag. De avond kan je sfeervol aflsuiten op het Begijnhof in Kaarslicht."

Bij deze feestelijke gelegenheid hoort ook een nieuw logo. Uitgangspunt voor het logo zijn de drie golfjes die de letter 'S' vormen, maar ook drie eendjes voorstellen. Voor alle info over de feestelijkheden rond de heropening van de Demer kan u vanaf 8 mei terecht op www.diestdemert.be .

Voor meer info:
Jos Uyttebroek
013 31 21 21