De parkeertarieven voor de Wilfordkaai zijn bekend!  Zoals u weet  werd de kaai hervormd door een private investeerder, en kreeg deze  investeerder ook de concessie op de parkeertarieven.  
De tarieven  die sinds vandaag ophangen zijn behoorlijk prijzig, en een stuk duurder  t.o.v. de tarieven in de omliggende straten.  Het verwondert ons sterk  dat er tussen de concessiehouder en de gemeente niet meer gewerkt is aan  een afstemming van deze  parkeertarieven.  De alternatieven in de onmiddellijke omgeving zijn dan  ook nog eens heel erg beperkt.   Nu lijkt alles vooral op improvisatie  en geld uit de zakken van de mensen kloppen. Sp.a Temse vraagt trouwens reeds jaren bewonersparkeerkaarten in deze straten en  overhandigde onlangs nog heel wat handtekeningen aan de  mobiliteitsschepen.  

 Stel:  u bent woonachtig op de Wilfordkaai en gaat overdag met de wagen  werken.  U kan een jaarabonnement kopen voor bijna 400€ om in de buurt  van uw woning te parkeren.  

 Stel: u bent gepensioneerd en bezit  een kleine wagen om boodschappen te doen e.d.  U bent daarnaast vaak  thuis en bent dus genoodzaakt een 24/7 - abonnement te kopen.  Dat kost u  1100 euro, of ongeveer uw maandelijks pensioen. 

 In beide  gevallen hebt u slechts beperkt aantal alternatieven: verder weg  parkeren in straten met reeds een hoge parkeerdruk óf uw auto verkopen,  waardoor u minder mobiel bent.  

 Sp.a Temse vindt deze prijzen alvast buiten proportie voor een gemeente als Temse.   Prijzen die het Scheldetoerisme en de ontplooiing van de horeca alvast  zullen tegenwerken.