Op donderdag 26 januari vormden 1 200 vrijwilligers een lange verhuisketting van Bibliotheek Zuid naar Bibliotheek De Krook in Gent. Hiermee gaven 873 leerlingen en 250 volwassenen het startschot voor de laatsterechte lijn naar de opening van de Krook op 10, 11 en 12 maart. 

Schepen Annelies Storms: “De boeken van de bibliotheekzijn van iedereen en daarom hebben we iedereen opgeroepen om mee te komen helpen met de start van de verhuis. Want zeg nu zelf, hoe vaak kom je dat tegen dat je maar zo dichtbij moet verhuizen? ”

Op 26 januari om 13u30 werden 1250 boeken uit de jongerencollectie verhuisd via de verhuisketting. Die keuze is niet toevallig. In de nieuwe Bibliotheek De Krook krijgen jongeren een eigen afdeling.

Voor het eerst in de Gentse geschiedenis werd een gebouw specifiek ontworpen om als bibliotheek te dienen. De Krook is klaar voor de toekomst, niet alleen als gebouw maar ook als samenwerkingsverband met de Universiteit Gent en imec, die er baanbrekend werk zullen leveren rondtechnologisch onderzoek en digitale ontwikkelingen als antwoord opmaatschappelijke ontwikkelingen. 

Ook in het nieuwe gebouw zal de trouwe bibliotheekbezoeker zijn vertrouwde bibliotheek herkennen aangezien de collectie nog steeds een prominente rol krijgt.