Deze week ging in het cultureel centrum ’t Schaliken de Herentalse infoavond door over de samenaankoop van groene energie. Het was een overweldigend succes. Meer dan 300 mensen waren aanwezig, en lieten zich inschrijven om mee te doen met de gezamenlijke aankoop van goedkopere stroom en gas.

Als consumenten de handen in elkaar slaan, en samen op zoek gaan naar het beste aanbod, is er veel mogelijk.

Dat is het uitgangspunt van de samenaankopen voor elektriciteit en gas die we in Herentals organiseren. Dit model van samenaankoop werkt. In de provincie schreven zich vorig jaar niet minder dan 40.000 mensen in. In Herentals namen toen 794 mensen deel aan deze groepsaankoop.

De biedingen van de energieleveranciers waren ook gunstig. De winnaar van de veiling, Essent, levert sindsdien aan de deelnemers groene stroom en gas aan een prijs met een korting van niet minder dan  16 % (voor stroom) en van 29% (voor stroom en gas samen) t.o.v. de gangbare markttarieven

Nog veel meer inwoners van Herentals zouden financieel profijt kunnen doen bij deze samenaankoop. De Herentalse sp.a wil hen ook nog de kans geven om mee te doen, en organiseert daarom drie bijkomende infomomenten over deze samenaankoop.

Op woensdag 5 september in het Dorpshuis in Noorderwijk; op donderdag 6 september in het Dorpshuis in Morkhoven, en op vrijdag 7 september in het buurthuis Diependaal in de Musketstraat. Telkens om 20 uur. Breng Uw laatste eindafrekening  van uw huidige energieleverancier mee, dan kan U ter plekke nog inschrijven voor deze actie. Iedereen is van harte welkom.

 Meer info   Jan Peeters 0476/847937

                     Jan Bertels  0478/261454