De stedelijk Open Huizen worden beurtelings in orde gebracht met betrekking tot brandveiligheid, toegankelijkheid en energieverbruik. Een nieuwe verflaag met frisse kleuren geven het geheel een meer aangename toets.

Schepen van Personeelsbeleid, Facility Management en Administratieve vereenvoudiging, Martine De Regge (sp.a) en OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding, Rudy Coddens (sp.a) huldigden beiden het gerenoveerde gebouw in.

'Open Huis Sint-Denijs-Westrem is een van de 24 Open Huizen in Gent waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten om te kaarten, petanque te spelen of deel te nemen aan allerlei activiteiten. Als schepen van Seniorenbeleid van de Stad Gent wil ik me blijven inzetten voor de senioren en de vele vrijwilligers die dagelijks hun handen uit de mouwen steken voor deze stad en haar inwoners', aldus Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid.

Elektrische verwarmingstoestellen werden vervangen door radiatoren die aangesloten zijn op een moderne, gesloten gaswandketel.

De inkomdeur werd vervangen door thermisch onderbroken profielen voorzien van hoog-rendement en beglazing. Ook het dak werd volledig vervangen en geïsoleerd volgens de laatste normen. 'We streven ernaar om jaarlijks 3% te besparen op energie in de stadsgebouwen. We zetten dan ook volop in op duurzame activiteiten’, verduidelijkt Martine De Regge, schepen van Facility Management.