Voor het zevende jaar op rij nodigde het bestuur van de Sultan Ahmet Moskee alle inwoners van Heusden-Zolder uit om deel te nemen aan de Iftar, de traditionele maaltijd waarmee tijdens de Ramadan het vasten aan het eind van de dag wordt verbroken.

Er was heel veel volk naar de binnenplaats aan de moskee gekomen waar vele tentjes stonden opgesteld waar de mensen konden schuilen als het moest regenen. Gelukkig bleef het droog en kon iedereen genieten van een mooie avond.

Er waren verschillende toespraken we gaan ze niet allemaal opsommen, maar toch een klein stukje uit de voorzitter Mehmet Ustun zijn toespraak.

De vasten dient om de moslims aan Gods genade en aan de solidariteit met de medemens te doen denken. Bij deze gelegenheid heeft de Sultan Ahmet Moskee 243x €50 rond verzameld  voor de 243 lunchpakketten die werden overgebracht naar de mensen die nood hebben aan die lunchpakketten.. Wanneer de moslims wel mogen eten en drinken, dan diend hij aan zijn medemensen te denken en God te danken. God danken houd in dat je als moslim inhoud geeft aan je onderwerpingen aan God zoals ik het hierboven heb omschreven.