In september kiest onze partij een nieuw voorzittersduo. De kandidatuurstelling is intussen afgesloten. Eén kandidaatsduo heeft zich aangediend: Bruno Tobback en Joke Quintens. Hier leest u hun intentieverklaring ‘Het andere Vlaanderen’.

De kandidatuurstelling voor de voorzittersverkiezing van sp.a is op 25 juli afgesloten. Alle leden van sp.a hadden tot dan de kans om zich kandidaat te stellen om huidig voorzitter Caroline Gennez en ondervoorzitter Dirk Van der Maelen op te volgen.Bruno Tobback en Joke Quintens werden als kandidaat-voorzitter en -ondervoorzitter voorgedragen door 91 sp.a-afdelingen uit de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Die 91 afdelingen vertegenwoordigen 24.325 leden. Hun intentieverklaring , ‘Het andere Vlaanderen’, kunt u hier downloaden.
Het kandidaatsduo licht vanaf 5 september zijn kandidatuur en intentieverklaring toe tijdens een ronde in alle Vlaamse provincies en Brussel. Alle leden kunnen dan in debat gaan met Tobback en Quintens. Alle sp.a-leden kunnen hun stem uitbrengen van 22 augustus tot 16 september. Op 18 september volgt de bekendmaking van het resultaat van de stemming.
Informatie voor leden
sp.a-leden kunnen op mijn sp.a terecht voor alle informatie over de stemprocedure. Op 22 of 23 augustus ontvangen zij een papieren versie van de intentieverklaring in de bus, samen met een stembrief, die uitlegt hoe ze op papier of online kunnen stemmen. Dat kan tot 16 september.