Althans, dat dacht ik. Wat blijkt: een oeroude Herentalse politieke familie plant haar eerste ‘stemmenronselarij’ op Herentals fietst/feest.  Met andere woorden: ze gaat campagne voeren op dit evenement. En daarmee ben ik het niet eens.

Herentals fietst/feest is de tweedaagse waarnaar elke Herentalsenaar maandenlang uitkijkt. Het is Herentals op zijn best: samen genieten van het moois dat de vzw voor ons in petto heeft. Het betekent vol spanning naar ‘de koers’ kijken, pintjes drinken bij bekenden, speelmogelijkheden voor onze kindjes, dansen in openlucht, enz. Kortom: de bruisende stad waarvan ik zo geniet. Op die dagen val je mensen niet lastig met politiek. Dan laat je iedereen feesten!

Nu denkt u misschien: “Zo, zo, Liese Bergen, en wat ga jij dan doen? Ga jij niet 'politiek correct' aanwezig zijn?” Wel, ik wil dit evenement niet missen, maar in plaats van folders uit te delen voor mezelf, steek ik liever een handje toe. Herentals fietst/feest draait twee dagen lang op vrijwilligers. Zonder deze mensen, geen tweedaagse. Dus, als je mij wilt tegenkomen, dan zul je ’s avonds en ’s nachts naar een ‘bonnekesstand’ moeten komen. En wees er maar zeker van: we praten niet over politiek!

Herentals, ga uit uw dak en amuseer u kostelijk!