Wim Van Herreweghe, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, is op zijn eerdere uitlatingen teruggekomen. Nu heet het dat 'het contract met Oudenaarde volgend jaar afloopt en dat we dan wel zullen zien'. Voor De Geeter is het echter duidelijk: “Ook als er maar een piepkleine kans is, moeten we trachten de Ronde terug naar hier te halen!”. Hij vindt dat Geraardsbergen elke keer als een contract afloopt, een bod moet doen om de finish van De Ronde van Vlaanderen naar onze contreien te halen. “Liefst in samenwerking met Ninove”, stelt hij, “maar als het niet anders kan: alleen!”

De Ninoofse burgemeester, Tania De Jonge, zet nu ook de deur op een kier. Ze stelt dat Meerbeke als aankomstplaats van de Ronde opnieuw een optie kan worden als het contract tussen Flanders Classics en Oudenaarde afloopt in 2017. “Onze burgemeester moet dringend zijn Ninoofse collega en partijgenoot uitnodigen op koffie met mattentaarten”, stelt De Geeter, “er moet immers een alliantie gesmeed worden!”.

De Geeter vreest dat, als we nu geen bod doen, de discussie over 'de Muur in de Ronde' zal wegebben. “We moeten een heel mooi bod doen, een soort offer you can't refuse”, stelt De Geeter, “zo wordt het nog moeilijker voor Flanders Classics om een eventuele keuze voor Oudenaarde te rechtvaardigen”.

“We vragen van iedereen respect voor onze Muur en onze Bosberg”, aldus De Geeter, “maar we moeten er zelf ook respect voor opbrengen!”. Anders gesteld: we zijn het aan onze stand verplicht om een bod in te dienen.

De Geeter ergert zich aan de gelaten houding van de burgemeester. “Hij draagt enkel argumenten aan die aantonen dat het heel moeilijk zal worden”, vindt De Geeter, “ik heb hem nog geen enkele keer weten de opportuniteiten opnoemen”. sp.a vraagt zich af of het stadsbestuur de Ronde wel terugwíl! “Het enige wat ik tot nu toe hoorde zijn zaken als 'moeilijk', 'budgettair problematisch' tot zelfs 'geen plaats voor tenten'”, stelt De Geeter, “wat is dat nu voor een lamlendige houding!?”.

“We moeten het ijzer smeden terwijl het heet is”, besluit De Geeter, “het wordt tijd dat het stadsbestuur in gang schiet”.