1 mei stond in Ronse helemaal in het kader van de privatisering van de zorg. De vakbonden hadden een groot spandoek laten maken ter verdediging van de sterke openbare diensten. Sp.a Ronse deelde dan weer pamfletten uit om de campagne ‘zorg voor Ronse’ in gang te trappen. Een beweging waarmee ze niet alleen het huidig zorgaanbod wilt verdedigen maar zelf vraagt om deze te gaan versterken. “Hoog tijd dat besturen op alle niveaus opnieuw investeren in mensen” aldus Bart Van Malderen, Vlaams Parlementslid en provinciaal voorzitter. “Investeringen in zorg en in onderwijs mogen niet gezien worden als verliesposten. Het zijn de basisstenen waarop we een samenleving bouwen waarvan we collectief de vruchten plukken. Vandaag zeggen we tegen alle regeringen: genoeg! Het kan en moet eerlijker. Het kan en moet beter.”

Ook vakbondsman Didier Verdonckt klonk zeer strijdvaardig: “werkweken van 45 uren, uurroosters die daags voordien kunnen worden opgemaakt, pensioen op 76 – behalve voor parlementairen en dat allemaal voor minder koopkracht. Dat zijn de formules van 100 jaar geleden werden gebruikt en toen ook al niet werkten. We hebben er toen tegen gestreden en zullen dat nu opnieuw doen. In de eerste plaats via een sterke vertegenwoordiging op de werkvloer aan de hand van de komende sociale verkiezingen”
 
Sp.a voorzitter Freddy Verkruyssen sloot de toespraken af met een oproep om alle progressieve krachten te verenigen. Niet enkel vanuit de socialistische zuil, maar ook vanuit het breed middenveld dat dagelijks alarmkreten slaakt maar genegeerd of monddood gemaakt wordt. Vanuit de oppositie zullen we aan de hand van acties en concrete voorstellen verder blijven strijden voor een warme en sociale stad. Zorg voor Ronse!
 
 
Foto' van 1 mei vinden jullie terug op onze facebookpagina: klik hier
Hieronder vindt u ook de toesparrak van sp.avoorzitter Freddy Verkruyssen terug.