De Halse Curieus-afdeling organiseerde op vrijdag 11 augustus 2017 voor de allereerste keer ’T Kwiske in een nokvolle ‘Halle Vooruit’. Met een maximum van vijf deelnemende ploegen is het concept rond deze algemene kennisquiz vrij uniek in de streek, hetgeen het er echter niet minder spannend op maakte.

‘Met deze activiteit wilden we echt iets speciaals doen’, legt secretaris en quizmaster Arno Pirolo uit. ‘Enerzijds wilden we de deelnemers een unieke quizervaring aanbieden, anderzijds wouden we er natuurlijk ook een gezellige avond van maken.’ ‘Daarnaast werd al snel duidelijk dat het een spannende strijd zou worden, met vijf quizploegen die bijzonder aan elkaar gewaagd waren.’

Het was uiteindelijk ‘Het Schuimend Brein’ dat na acht zenuwslopende rondes de eerste plaats wist te veroveren, net voor ‘Tsjikatilo 69’ en ‘Quiz Froome’. Zij gingen naar huis met een set kwaliteitswijnen geselecteerd door Belvino en een juweel ter waarde van 120 euro geschonken door Klink’ Art. Ook de overige ploegen kregen een mooie prijs mee naar huis.

Het voltallige bestuur van Curieus Halle blikt tevreden terug op de activiteit en meldt dat dit zeker en vast niet de laatste quiz is die ze georganiseerd hebben. ‘Het smaakt naar meer!’, besluit Pirolo.