Bij SP.A zijn ze naar eigen zeggen 'goed voorbereid' voor de verkiezingen. 'Ons drukwerk ligt bij de drukker. Donderdag moeten de eerste affiches en folders gedrukt zijn', aldus voorzitster Caroline Gennez 

'Voor mezelf is veeleer de lijstvorming een zware periode', zegt Gennez. 'Afgelopen weekend klopte vooral onze lay-outdienst overuren. Ja, het waren slapeloze nachten.' Begin volgende week moeten de eerste flyers in de brievenbus liggen. Qua campagnebudget voor 13juni zitten de socialisten 'niet ver van het miljoen euro', aldus Gennez.

Donderdag wordt de nationale campagne voorgesteld. En wat dan? 'De komende weken gaan Johan (Vande Lanotte, Senaatslijsttrekker, nvdr.) en ik bij de mensen thuis spreken en discussiëren. We doen huisbezoeken en spreken organisaties aan. En er zijn de debatten op tv en radio.

Inhoudelijk is SP.A naar eigen zeggen helemaal klaar voor de strijd. 'Drie jaar werkten we in de diepte en hebben we herbrond. Onze visienota's waren af, we moesten alleen nog de chapeau bedenken.

'Dat het socialistische pensioenvoorstel zwaar onder vuur is genomen, vindt Gennez niet erg. 'Open VLD lokt verkiezingen uit, maar niemand weet wat ze de kiezer bieden. Verbazend hoe ze samen met CD&V in een saneringsverhaal stappen.'