SP.A schepen Servaas De Vries zet zich volop in voor meer groen in onze gemeente. De uitbouw van het Waverwoud is één van zijn prioriteiten. Zo ook met het Waverwoud. Een kleine impressie.

Door gerichte aankopen zijn we erin geslaagd de oppervlakte van het Waverwoud gevoelig uit te breiden. Niet alleen zijn we erin geslaagd de Hondsbossen en de Gasthuisbossen met elkaar te verbinden maar ook door de aankoop van de oude site Scheers werd het Waverwoud in één klap 5.5 ha groter. Niet alleen de uitbreiding op zich is belangrijk, wel de kwalitatieve invulling van deze groene gebieden. Hoe kunnen we de toegankelijkheid van het gebied verbeteren zonder de natuur te verstoren. Wandelaars, joggers, ruiters en natuurliefhebbers moeten allen voldoende ruimte krijgen om zich goed te voelen in het bos.

Door de aanleg van het ruiterpad en de bijhorende piste komen de paardenliefhebbers ruim aan hun trekken. Wandelaars en joggers kunnen op de wandelpaden die kris kras door het bos lopen de mooie natuur met zijn kenmerkende fauna en flora ontdekken. Het deed mij als schepen van milieu veel plezier hoe honderden schoolkinderen tijdens de week van het bos dit pareltje van onze gemeente beleefden. Of hoe ’s zondags de jeugdbewegingen ravotten in hun speelbos. Prachtig. Graag nodig ik jullie uit om ook eens een kijkje te komen nemen in dit mooie natuurgebied. Eens je er geweest bent, kom je er zeker terug.

Servaas De Vries
Schepen Milieu en Duurzame Ontwikkelin