Het zorgbuur team van OCMW Glabbeek.

“Annie, Rita & Godelieve” zijn de vrijwilligers van ons zorgbuurteam. Het nieuwe project zorgbuur gaat van start, de zorgbuur gaat vooral de kwetsbare, alleenstaande ouderen in onze gemeente een dagelijks of wekelijks bezoekje brengen, zegt Johnny Reweghs (sp.a) OCMW-Voorzitter.

De vrijwillige zorgbuur engageert zich om voor de organisatie “OCMW Glabbeek” belangeloos activiteiten te verrichten.  Als zorgbuur zet de vrijwilliger zich in voor ouderen in zijn of haar buurt. Hij/zij bezoekt mensen aan huis voor aanvullende taken op de bestaande zorg zoals : de post uithalen, de vuilbak buiten zetten,rolluiken optrekken, een korte wandeling maken, gezelschap  houden voor een aangename babbel of andere kleine taken die het comfort van de ouderen kunnen verbeteren.

Johnny Reweghs (sp.a) OCMW-Voorzitter : Aanvragen voor bezoeken moeten via de coördinator van het OCMW (Stephanie) gebeuren. De vrijwilliger doet geen verzorgende of huishoudelijke taken en is geen oppas. Hiervoor verwijzen wij door naar bestaande diensten van het OCMW. De zorgbuur signaleert eventuele noden van de ouderen aan de projectmedewerker.

Wil je deel uit maken van ons zorgbuurteam kom langs op het OCMW van Glabbeek.