“Het is een dossier dat ons echt bloed, zweet en tranen heeft gekost omdat we sinds het begin van deze legislatuur geconfronteerd werden met hervormingen in de subsidiering. Die hervormingen zijn nog steeds niet rond maar dankzij de gezonde financiële toestand van onze gemeente kunnen wij pre-financieren zodat de werken kunnen beginnen.” weet Dave Van Oosterwyck, voorzitter van het OCMW.

Er is de laatste weken veel negatieve berichtgeving geweest over het woonzorgcentrum maar de OCMW-raad schaart zich nu toch unaniem achter het voorstel. Annita Van der Auwera, fractieleidster van oppositiepartij CD&V stelt het zo: “Wij kijken kritisch maar constructief naar dit voorstel. Ook wij willen dat het woonzorgcentrum zo snel als mogelijk gerealiseerd wordt en zijn dan ook verheugd dat er schot in de zaak komt.”

De nieuwbouw is geraamd op 13.6 miljoen. De kapel wordt quasi volledig geintegreerd in het geheel als ontvangstruimte en er zal plaats zijn voor 92 bewoners en een fonkelnieuw lokaal dienstencentrum.

“De site biedt een evenwichtige mix van moderne en klassieke architectuur met veel aandacht voor groen. De oude kapel zal hier helemaal tot haar recht komen en beeldbepalend blijven voor de Wilsonstraat.” aldus Dirk Knegtel, fractieleider van Samen Anders.

“Ik ben echt tevreden dat we vooruit kunnen kijken nu.” Zegt Van Oosterwyck. “Als we alle timings kunnen respecteren bij het afleveren van de vergunningen, gaat nog dit jaar de spade de grond in.”

Met betrekking tot de subsidiering ziet het er naar uit dat het OCMW er niet op zal verliezen aangezien de Vlaamse regering een bouwforfait wil geven zolang het woonzorgcentrum actief is.

“Hoe langer we een woonzorgcentrum hebben, hoe beter dus.” besluit een tevreden voorzitter.

 

Dave Van Oosterwyck                  OCMW-voorzitter (N-VA)

Bart de Boeck                            Fractieleider OCMW voor de N-VA

Dirk Knegtel                              Fractieleider OCMW voor Samen Anders

Annita Van der Auwera                 Fractieleider OCMW voor CD&V