Nu er weer vernietigende cijfers over discriminatie op de arbeidsmarkt zijn bekend geraakt, vraagt Yasmine Kherbache zich af hoeveel rapporten minister van Werk Philippe Muyters nog zal nodig hebben om die discriminatie aan te pakken.

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia heeft vorig jaar 20 procent meer dossiers geopend voor mogelijke discriminatie, haatspraak en haatdelicten. "Er is een duidelijke toename van het aantal gevallen van discriminatie in twee domeinen: werk en onderwijs",zegt Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache. “Dit is een nieuwe 'wake-up call' voor Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. Hij moet een tandje bijsteken, want zijn palmares oogt bijzonder mager. Zijn beleid blijft steken in aankondigingspolitiek rond vrijblijvende zelfregulering en sensibilisering.Bovendien heeft hij Jobkanaal, het kanaal dat werk moest maken van de toeleiding van kansengroepen naar de arbeidsmarkt, afgeschaft zonder er iets voor in de plaats te voorzien.”

Kherbache wijst erop dat er in januari 2015 een grondige discussie was over de discriminatie in de uitzendsector en over de invoering van praktijktests. “De minister heeft nadien veel aangekondigd over zelfregulering en sensibilisering. Maar het blijft vooral bij aankondigingen. Zo blijft het maar wachten op de sensibiliseringscampagne die de minister heeft aangekondigd."

Volgens Kherbache wordt er op het terrein wél al links en rechts actie ondernomen en zijn er ook initiatieven met praktijktesten in bijvoorbeeld Gent en het Brussels gewest. “Dit kan omdat het Vlaamse decreet rond Evenredige Arbeidsdeelname de (tijdelijke) mogelijkheid van positieve acties voorziet om zo bepaalde achterstanden (bv. rond participatie van vrouwen of personen met een migratieachtergrond) weg te werken”, besluit Yasmine Kherbache.