Op de Grote Markt in Leuven werd gisteren trots de Green Leaf-vlag gehesen. Die Europese klimaatprijs mocht schepen Mohamed Ridouani zopas op zijn palmares schrijven. Meer dan 600 Leuvense kinderen zakten af naar hartje Leuven om mee te vieren met het stadsbestuur, Leuven 2030, de KU Leuven en Voka.

"De Green Leaf-vlag op de Grote Markt is het symbool voor de toekomstige samenwerking en ambitie om van Leuven een leefbare en groene stad te maken", zegt schepen Mohamed Ridouani (sp.a). "We mogen trots zijn op de erkenning, vooral omdat het de verdienste is van elke Leuvenaar. Ik zie deze klimaatprijs vooral als een stimulans om op deze manier te blijven verder werken, gedurfde keuzes te maken en nog meer werk te maken van samenwerking. Terwijl Trump kiest voor de weg terug, kiezen we in Leuven voor een duurzame weg vooruit. Het was fijn om al die kinderen erbij te hebben want de Green Leaf-award is vooral voor hen heel belangrijk. Als we onze kinderen en kleinkinderen een toekomst willen geven, moeten we nu werken aan een duurzaam klimaat. Ik beloof alle Leuvense kinderen dat we nog meer werk gaan maken van groene mobiliteit en hernieuwbare energie. En ik beloof ook dat ik voor elk van 10.000 Leuvense kinderen een boom zal planten tegen 2030."

De kinderen mochten meteen ook hun wensen overmaken aan de schepen van Leefmilieu. Elke leerling kreeg een 'green leaf' om zijn of haar droom op te schrijven en die aan de Boom van de Hoop te hangen. "Die dromen zullen ons inspireren om het nog beter te doen en om Leuven klaar te stomen voor de toekomst", besluit schepen Ridouani.

(Het Laatste Nieuws, BMK)
.