“Ook dit jaar zal zich vervelen tijdens de zomervakantie voor Essense jongeren geen optie zijn”, zegt schepen van jeugd Helmut Jaspers (sp.a).

Naast de talloze zomeractiviteiten van jeugd-, sport- en culturele verenigingen biedt ook de gemeentelijke dienst Vrijetijd weer een leuk programma voor jongeren.

Van 9 juli tot en met 18 augustus is er op weekdagen voor kinderen van 4 tot 15 jaar de gemeentelijke speelpleinwerking op de terreinen van het Gemeenschapsonderwijs Erasmus.  Een gevarieerd spelaanbod, themadagen en uitstappen garanderen ongetwijfeld een spetterende speelpleinzomer. 

De Essense speelpleinwerking is bovendien inclusief, wat betekent dat ook kinderen met een lichte fysieke of mentale beperking er welkom zijn.  Anderstalige kinderen zijn uiteraard ook welkom en voor mensen die het financieel moeilijker hebben is er een verminderd tarief.

“Maar, naast de speelpleinwerking zijn er uiteraard weer een heel aantal uitdagende jeugdactiviteiten voor kinderen en tieners”.  Zo kan je zelf je fiets leren herstellen, gaan we vissen , is er een kids Repair Café of kunnen jongeren leren handboogschieten of skateboarden ?

Liever gaan raften, een DJ-workshop volgen, leren coole freerunning moves maken of samen gaan zwemmen in een subtropisch zwemparadijs ? Ook dat kan ! Het is maar een greep uit het rijke aanbod aan té gekke zomeractiviteiten en leuke uitstappen voor jongeren.

“Bovendien is er ook dit jaar weer een fantastische musicalweek en komt er op zaterdag 8 juli tijdens het gratis feestweekend ’t Park Zomert een heus Kinderdorp dat om 18 uur wordt  afgesloten met een leuke show”, aldus nog Jaspers.

De jeugdbrochure wordt binnenkort verspreid via o.a. de scholen.  Ook in Essen Info van mei vind je een beknopt overzicht aan zomeractiviteiten vol plezier, sport of creatieve uitdagingen. Inschrijven kan vanaf woensdagavond 10 mei via de website essen.ticketgang.eu.