Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken, zegt OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a).

“nu investeren in jonge kinderen omdat het goed is voor later”

Lotte Kuijken en Bernd De Bie verantwoordelijke voor het Huis van het Kind OCMW-Glabbeek : Samen met de openbare bibliotheek van Glabbeek willen vroeg beginnen met boekstart. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Johnny Reweghs OCMW-Voorzitter (sp.a), Tijdens de Glabbeekse babyborrel in het begin van het nieuwe jaar krijgen de baby’s als eerste kennismaking een stoffen boekje. Hiermee prikkelen we de zintuigen van de baby’s. Als 2de kennismakingspakket na 15 maanden geven we twee leesboeken “de mooiste wiegeliedjes” & “kleine ezel gaat in bad”.

Het Huis van het Kind OCMW-Glabbeek en Boekstart willen alle kinderen gelijke kansen geven. Vroeg beginnen met voorlezen en zelf boeken lezen heeft alleen maar voordelen. Kinderen ontwikkelen zich beter, voelen zich beter in hun vel, hebben een grotere kennis van de wereld en hebben meer taal om over hun emoties te praten. Nobelprijs winnaar economie James Heckman heeft aangetoond dat je beter kan investeren in jonge kinderen want anders betaal je over 20 jaar 7 keer meer om de problemen op te lossen.

“nu investeren in jonge kinderen omdat het goed is voor later”