Huis van het Kind start in Glabbeek met een “inzamelpunt” van niet gebruikte luiers. Kleine kinderen groeien snel en ouders hebben dan wel regelmatig niet gebruikte luiers over die dan in een vuilbak belanden, zegt OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a)

Luiers zijn niet goedkoop ze kosten wel € 0.25/stuk en je hebt gemakkelijk 5 à 6 nodig per dag. Voor een maand kom je snel aan € 50 voor droge billetjes. Dit is voor ouders met een beperkt inkomen een zware kost.

OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) : OCMW Glabbeek doet een oproep naar de ouders met kleine kinderen, als jullie niet gebruikte luiers weggooien, laat het ons weten, breng ze binnen bij het OCMW in Glabbeek. Wij sorteren ze per maat en maken er pakketjes van die we uitdelen aan de kindjes uit kwetsbare gezinnen. Op deze manier maken we met een klein gebaar het leven van jonge gezinnen met een laag inkomen wat minder duur. Door de restjes in te zamelen blijft niemand met overschotten zitten en kunnen ook kindjes uit kwetsbare gezinnen droge billetjes hebben!