“De tweede week van de paasvakantie zet het Zottegems Huis van het Kind de deuren open voor kinderen die wat taalprikkels kunnen gebruiken,” laat Sandra De Roeck weten. “Leerkrachten merken vaak dat kinderen die thuis geen Nederlands spreken of kinderen met taalarmoede na een vakantie opnieuw een inhaalbeweging moeten doen. Door ze spelenderwijs bezig te laten zijn met taal willen we het Nederlands warm houden en hen ee mooie voorsprong bezorgen. De leuke workshops werden trouwens in elkaar gebokst door laatstejaarsstudenten in het kader van de 3D-stages.”

 

De Loor: “We zijn absoluut overtuigd van de meerwaarde van dit project. Het eerste proefproject in de paasvakantie is alvast een schot in de roos. Er zijn momenteel al 14 kindjes ingeschreven en we krijgen van verschillende scholen het signaal dat ze nog kandidaatjes hebben. In totaal zijn er een 25-tal plaatsen. We zullen de taalklasjes ook herhalen in de grote vakantie.”

 

De taalklasjes gaan door van 4 tot 8 april, telkens van 8u30 tot 12u30 in het Hujs van het Kind. Wie zijn kindje wil inschrijven voor de taalklasjes of wie meer wil weten kan terecht bij Katleen Leus of Ellen Van Der Linden via katrol@ocmw.zottegem.be of tel. 0468 12 22 03. De taalklasjes zijn volledig gratis. Kindjes kunnen na hun leuke taalvoormdidag aansluiten bij de opvang van het ZIBO in de namiddag.