In samenwerking met de dienst Wonen van de stad Gent kunnen kwetsbare groepen de komende maanden terecht in het Huursalon in de voormalige stadsbibliotheek voor hun zoektocht naar een huurwoning.

"Het Huursalon, een onderdeel van de tijdelijke invulling NEST, is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar kwetsbare mensen op zoek kunnen gaan naar een huurwoning en daarbij ondersteund worden door de dienst Wonen. De doelstelling is om deze kwetsbare groepen meer vaardigheden en zelfvertrouwen te geven in hun eerste stappen op de Gentse huurmarkt. We hebben in de woonwinkels vastgesteld  dat veel kwetsbare groepen extra ondersteuning wensten bij de zoektocht zelf. Om aan deze vraag tegemoet te komen zijn we van start gegaan met dit experiment. De ondersteuning kan bestaan uit helpen zoeken naar huurwoningen op internet, hulp bij telefoneren of praktische tips geven voor de zoektocht" zegt schepen van Wonen Sven Taeldeman.

"Het is geweten dat bijvoorbeeld erkende vluchtelingen of vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning (subsidiair beschermden) het moeilijk hebben om een woning te vinden. Ze vinden vaak niet de weg naar de huurmarkt, ze missen hiervoor de nodige middelen en vaardigheden en soms speelt ook een taalbarrière hen parten. Het Huursalon wil er ook voor hen zijn", verzekert Taeldeman.

Het Huursalon is tot het einde van het jaar open op maandag van 9u tot 12u en op vrijdag van 14u tot 17u. Ook in de weggeefwinkel en ontmoetingsruimte De Olijfboom (Forelstraat 37) wordt op donderdag van 13u tot 15u een Huursalon gehouden.