“We leven langer en beter. Gelukkig maar. Velen – jong en oud – maken zich echter zorgen om hun pensioen. En die zorg is terecht”, zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback. Ons pensioenplan neemt die twijfel weg door een fundamentele keuze te maken. “Wij stoppen de discussie over een vaste pensioenleeftijd en maken ieders loopbaan even lang: 42 jaar nadat u begint te werken of start met naar werk te zoeken.”

Met andere woorden, het aantal kilometer op uw loopbaanteller is voortaan doorslaggevend. “Wij stappen af van de vaste pensioenleeftijd van 65”, zegt Bruno Tobback. “Zo maken we ook een einde aan alle uitzonderingen die er nu bestaan in ons pensioenstelsel. Met ons voorstel kunnen de mensen zelf rekenen.”

“Concreet betekent dat wie op zijn 18e begint te werken, recht heeft op zijn pensioen op zijn 60e. Wie tot zijn 24e studeert en daarna naar werk begint te zoeken, zal tot zijn 66e aan de slag blijven. Dat is ook normaal vind ik. Als hele samenleving investeren we in iemand die langer studeert. Dan is het ook normaal dat die pas later opnieuw een beroep kan doen op de samenleving”, zegt Bruno Tobback. "En wanneer je ziek bent, voor je kinderen zorgt of een tijd zonder job zit, dan blijft je teller van 42 lopen. Voor wie niet wil werken, dat is iets anders natuurlijk."

“Ons voorstel is rechtvaardig, transparant en biedt zekerheid. Die zekerheid houdt in dat wie werkt of wil werken, respect verdient en beloond wordt. Natuurlijk moeten dan voldoende mensen lang genoeg aan de slag zijn. Dat lukt niet als 50-plussers geen kansen krijgen. Wij bieden hen én hun werkgevers daarom de nodige zuurstof.”

Minister van Werk Monica De Coninck en sp.a-kamerlid Meryame Kitir: “Sp.a doet veel inspanningen om 50-plussers meer kansen te geven. En we moeten dat in de toekomst blijven doen. 50-plussers lopen nu marathons of beklimmen de Mont Ventoux, maar die mentaliteit zet zich niet door op de arbeidsmarkt. Dat moet veranderen.”

“Het kan niet langer dat we ouderen over het hoofd blijven zien en hun talent na hun 50e blijven weggooien. Oudere werknemers zijn loyaal, hebben tonnen ervaring en zijn een PLUS voor elke werkgever. Werkgevers die 50-plussers aan boord houden, valoriseren en kansen bieden, geven we flinke kortingen.”

Uw teller van 42 jaar:
- Uw pensioenteller start wanneer u een eerste job uitoefent OF wanneer u zich voor het eerst bij de VDAB inschrijft als werkzoekende. 42 jaar later kunt u met pensioen gaan.

  • Of u nu op uw 18e begint te werken of voort studeert, iedereen is gelijk.

  • Zorgt u intussen een poos voor de kinderen of een familielid, verliest u tijdelijk uw job, of wordt u ziek? Dan zijn we solidair en loopt uw teller gewoon door. U kunt op een gelijkstelling blijven rekenen zoals dat nu het geval is.

  • Werkt u langer dan 42 jaar? Geen probleem, dan verhoogt uw pensioen mee.

  • Iedereen krijgt op zijn 50e zekerheid over zijn of haar pensioenleeftijd. Voor huidige 50-plussers verandert niets.