De voorbije weken trokken verenigingen massaal de straat op met prikkers en zakken om hun buurt proper te maken. Vandaag eindigt de lenteschoonmaak met een zwerfvuilactie op Steenberg en een hapje en drankje voor alle deelnemers.

Uiteraard wil ik alle verenigingen die deelnamen aan de Lenteschoonmaak hartelijk bedanken voor hun inzet, zegt sp.a-gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys. Toch zou ik ook graag de burgers die dat doorheen het jaar op eigen houtje doen, eens in de bloemetjes zetten. Ik ken in Erpe-Mere een pak wandelaars die elke keer hun rugzakje vullen met achtergelaten zwerfvuil. Ook de nieuwe trend plogging, waarbij joggers zwerfvuil ruimen, slaat meer en meer aan in Erpe-Mere. 

Daarom roep ik op deze laatste dag van de lenteschoonmaak Ilva op om voor hen kleinere zwerfvuilzakjes te voorzien. Die zakjes zouden kunnen meegegeven worden met de afhaalkalender en ter beschikking worden gesteld in de bibliotheek, de sporthal en de milieudienst. Aan de gemeente vraag ik deze  mensen in kaart te brengen door ze bijvoorbeeld foto’s te laten posten van hun opruimakties op de gemeentelijke Facebookpagina. Op die manier zouden al die mensen kunnen gewaardeerd worden voor hun inzet, en kunnen ze  op een receptie zoals vandaag ook eens in de bloemetjes worden gezet.