Er waren verscheidene toespraken deze avond, we gaan ze niet allemaal geven maar toch een belangrijk stuk uit deze toespraken was dat de IG Sultan Ahmet moskee en de  gemeenschap gedurende deze Ramadan geld heeft ingezameld voor 173 lunchpakketten aan te schaffen (verzameld voor Afrika ). Een pakket heeft voldoende voedsel voor een gezin van 4 personen gedurende ongeveer een maand en die werden overgebracht naar de mensen die nood hebben aan die lunchpakketten. Zo vertelde  Mehmet Üstun (voorzitter van de moslimexecutieve) in zijn toespraak.

Ook waren er wekelijks op vrijdagavond en zaterdagavond  mensen van de IG Sultan Ahmet moskee  die solidair waren en de vluchtelingen  van De Bark waren gaan halen om het iftar maaltijd te nuttigen aan de moskee en deze mensen dan terug brachten naar de Bark.Zo werden in totaal al 1800 maaltijden verdeeld. Aan solidariteit geen probleem
Op de grote foto boven zie je sp.a schepen Engin Ozdemir in het midden en links van hem zit Abdullah Yaman de ondervoorzitter Belgische islamitische Federatie en rechts zie je  burgemeester Mario Borremans.