Het Dienstenbedrijf Sociale Economie (DSE) is gestart met een nieuw project: 'IKOOK: Het recept naar werk'. Met het project toont IKOOK  dat werkzoekenden van het OCMW met  een gepaste opleiding tot zaalmedewerker/hulpkok en keukenmedewerker kunnen klaargestoomd worden naar een job in de horeca. . Langs de andere kant leert IKOOK welke trends bestaan in de horeca. Op die manier is de opleiding nog beter afgestemd op de verwachtingen en behoeften van het werkveld. Er nemen zo’n tiental privépartners deel aan het project. ‘IKOOK is één van de vele projecten van OCMW Gent en Stad Gent om mensen die moeilijk werk vinden op de reguliere arbeidsmarkt, terug voor te bereiden op werk’, start OCMW-fractievoorzitter Jurgen Bockstaele (sp.a) bij OCMW Gent.

IKOOK organiseert drie toonmomenten waar de privépartners worden uitgenodigd op de opleidingsvloer. Restauranthouders, traiteurs en grootkeukenhouders kunnen met eigen ogen de opleiding zien en kennismaken met de cursisten. De provincie ondersteunt het project.

‘De horecapartners langs hun kant nodigen dan weer IKOOK uit om een kijkje te komen nemen in hun keukens, tijdens een aantal werkbezoeken. De technisch instructeurs van IKOOK leren daarbij de verwachtingen uit de privésector beter kennen’, gaat Jurgen Bockstaele verder.

De partners die deelnemen aan dit project zijn de Feestarchitect, Uitzendgastronomie, ’t Kelderke, Wunderbar, Clochard De Luxe en de grootkeukens van Sodexo, Makro, Compass-Group, UZ Gent en AZ Maria Middelares.

'Door horecabedrijven kennis te laten maken met IKOOK creëren we nieuwe kansen op tewerkstelling. De horeca zelf is voortdurend op zoek naar competent gekwalificeerd  personeel. Dit project is dan ook een win-win zowel voor  werkzoekenden als werkgevers.”, besluit schepen van Werk Rudy Coddens (sp.a).