Caroline Gennez gaat in op het voorstel van Bart Somers om te praten over een mogelijke coalitie in Mechelen. “Over heel wat dingen denken we hetzelfde, maar wij gaan zeker eigen accenten leggen.”

Mechels lijsttrekker Caroline Gennez heeft van Bart Somers en zijn VLD-CDO-Groen!-lijst een aanzoek gekregen om samen een coalitie te vormen om de stad de komende 6 jaar te besturen. “Het heeft nu lang genoeg geduurd”, zegt Gennez. “Voor mij is een tripartite met CD&V-NVA erbij altijd een verstandige optie geweest. Maar als Bart Somers dat als grootste speler echt niet wil, moet iemand zijn verantwoordelijkheid nemen om uit de impasse te geraken.”

Gennez verwacht niet dat de onderhandelingen sowieso van een leien dakje zullen lopen. “Over heel wat dingen denken we hetzelfde, maar ons kartel sp.a-spirit zal zeker eigen accenten leggen. Zo is er de voorbije zes jaar bijzonder weinig gedaan rond werk en leefmilieu. Ook het evenwicht tussen de kern en de rest van de stad willen wij absoluut herstellen.”

“Op het vlak van veiligheid zijn goede dingen gebeurd”, erkent Gennez. “Maar voor het samenleven van allochtonen en autochtonen mag er wel wat dooi komen. Het vorige stadsbestuur heeft te veel de confrontatie gezocht.”