In het India House langs de Brusselsestraat vond voor de eerste keer een reeks lezingen en een cultureel programma plaats in samenwerking met het stadsbestuur. 

Het was zaterdag een uitgelezen moment om kennis te maken met de typische lekkernijen van de Indiase keuken en een culturele show met een knipoog naar de Bollywoodfilms. In het Wagehuys vond er ook een optreden plaats dat nauwe banden had met één van de belangrijkste festivals in India: het Holi Festival ofwel het festival van de kleuren.

"Leuven werkt al op vele vlakken samen met India, dat met 1,2 miljard inwoners toch de grootste democratie ter wereld is", weet schepen Mohamed Ridouani (sp.a). "De Indiase gemeenschap telt hier in Leuven ondertussen toch al zo'n 800-tal mensen en dat aantal neemt de laatste jaren gestaag toe, vooral dankzij de KU Leuven en Imec. De bedoeling is dat we op termijn nauwer met hen gaan samenwerken zowel op cultureel en economisch als op academisch vlak. Maar we kunnen ook op sociologisch gebied veel van hen leren als je weet dat India 28 deelstaten en 23 officiële talen kent." De komende weken staan er nog tal van activiteiten op het programma (meer info via www.indiahouseleuven.be) met als absolute topper 7 mei. Dan wordt in de Erasmustuin van de faculteit Letteren een borstbeeld onthuld van Rabindranath Tagore, de eerste niet-westerse winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur.

KHK

© 2015 De Persgroep Publishing (Het Laatste Nieuws)