"Industriële vleesproductie niet verzoenbaar met dierenwelzijn", zeggen @jorisvdbroucke en @lambrechtannick

"Dit is het zoveelste schandaal dat aantoont dat vleesproductie op industriële schaal niet verzoenbaar is met het welzijn van dieren en met garanties voor de volksgezondheid", zegt sp.a fractieleider in het Vlaams Parlement Joris Vandenbroucke in een reactie op het recente slachthuisschandaal rond Veviba.

Sp.a pleit voor een afbouw van de industriële vleesproductie. "Laat ons de middelen die geïnvesteerd worden in het Vlaams landbouwbeleid gebruiken om volop in te zetten op duurzame voedselproductie, met respect voor dierenwelzijn en voor het werk van de boeren, met de hoogste garanties voor de volksgezondheid," aldus Vandenbroucke.

Kamerlid Annick Lambrecht legt maandag op de extra zitting van de commissie Volksgezondheid een voorstel op tafel. "Voor sp.a moeten er nu eindelijk grondige lessen getrokken worden uit deze crisis. We willen vooral ook meer en betere controles. De bevolking mag gezond en gecontroleerd voedsel verwachten. In de huidige situatie is dat vertrouwen zoek," vindt ze.

Meer over onze voorstellen rond een ecologische transitie.