Na de goedkeuring van het ontwerp van Vlaams regeerakkoord, maakt sp.a-voorzitter Caroline Gennez de namen bekend van de sp.a-ministers in de nieuwe Vlaamse regering. sp.a heeft zich vrijdagavond unaniem achter het Vlaamse regeerakkoord geschaard. Een 600-tal aanwezigen keurden het ontwerp goed. Er waren slechts vijf onthoudingen. “Het ontwerp regeerakkoord is dan ook ambitieus en sociaal. Onze uitgangspunten, met name het Durfplan en de versterking van de sociale bescherming, vinden we er quasi volledig in terug."

Ik koos voor Ingrid Lieten als nieuwe vice-minister-president, en Pascal Smet en Freya Van den Bossche als bevoegde ministers. Vandaag zal de formateur de bevoegdheden van alle ministers bekend maken.

Ingrid Lieten (45) is sinds 2002 de topvrouw van de vervoersmaatschappij De Lijn. Onder haar leiding groeide De Lijn uit tot een succesverhaal, met meer dan 500 miljoen reizigers in 2008. Ze werd door het weekblad Trends ook meermaals verkozen tot machtigste Vlaamse zakenvrouw. Pascal Smet (41) is de uittredende Brusselse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Freya Van den Bossche (34) was tot 2007 federaal vice-premier en minister van Begroting en Consumentenzaken.

Ik wil samen met deze nieuwe ploeg ministers, maar ook en vooral met de andere sterkhouders van onze partij de komende maanden werk maken van een sterke, progressieve en sociale partij. Met een goed team dat onze partij een duidelijk profiel geeft.".