Op 18 november 2016 werden de nieuwe gebouwen in Provinciaal Technisch Instituut Hamme officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits en mezelf.

De provincie Oost – Vlaanderen deed voor dit bouwproject beroep op de private – publieke vennootschap ‘ Scholen van Morgen’.

Dit bouwprogramma werd opgezet door de Vlaamse regering om de achterstand in de scholen gebouwen gedeeltelijke weg te werken. De vennootschap staat in voor het ontwerp, de bouw en de financiering en het 30 jarig onderhoud van de schoolgebouwen.

Het project was een uitdaging: drie simultane werven op een oppervlakte van 2000m²..

Met de lashal als blikvanger van de realisaties. Al in 2000 worstelde de arbeidsmarkt met een tekort aan goed geschoolde lassers. Om aan deze groeiende nood tegemoet te komen werd gekozen voor een modern lasatelier dat een bedrijfsomgeving evenaart. Hier worden echte vakmensen gevormd die snel hun weg vinden op de arbeidsmarkt.

Peter Hertog is dan ook trots op deze realisatie: “Nog meer dan ervoor zal PTI Hamme verschillende jongeren omtoveren tot bijzonder goede technici. Op die manier helpen we om de knelpuntberoepen op de arbeidsmarkt in te vullen.

De twee andere werven mogen tevens gezien worden. Het  nieuwe administratieve gebouw geeft het PTI Hamme de nodige uitstraling van een ruime en professionele campus, met allerlei moderne snufjes Natuurlijk werd gebruik gemaakt van duurzame materialen en technieken. Een vernieuwde en verruimde refter die perfect aansluit bij de visie van de school en provincie om te gaan voor een geïntegreerde aanpak. Immers, een deel van de infrastructuur wordt beschikbaar gesteld aan gemeentes en lokale verenigingen.