Studente Sarah startte in Kalmthout met zomerklasjes voor kinderen van vluchtelingen. Een prachtig initiatief dat ook de Koning Boudewijn stichting is opgevallen.

“De Babbelbende”. Zo heet het project Sarah Van Den Broek. Afgelopen zomer begon de onderwijzeres in spe, op eigen initiatief, zomerklassen in te richten voor kinderen van vluchtelingen. Zo kunnen de kinderen, ook tijdens de vakantie, verder blijven leren en Nederlands spreken. Sarah vond meteen steun en een locatie in het O*KA centrum. Het is immers een prachtig voorbeeld van hoe de asielcrisis voor een golf van solidariteit zorgde bij de Belgische bevolking.

De onthaalklassen en het enthousiasme van Sarah werden ook buiten Kalmthout opgemerkt. Omdat ontmoeten helpt, lanceerde de Koning Boudewijn stichting in 2016 een oproep voor burgers die vluchtelingen wegwijs maken in onze samenleving. Engagement dat toont hoe lokale organisaties zich blijven inzetten voor vluchtelingen, ook in een moeilijke context.

Een onafhankelijke jury selecteerde 37 projecten. Samen krijgen ze 300.000 euro. Het gaat om initiatieven rond huiswerkbegeleiding, een fietsproject, artistieke projecten van en met vluchtelingen, taallessen… En dus ook het project: De Babbelbende van Sarah!