De blokperiode komt er binnenkort weer aan.  Efficiënt blokken staat voor veel studenten tegenwoordig synoniem voor collectief blokken. In Essen kunnen studenten daarom studeren in de bibliotheek. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de bib echter niet de hele dag open.

Dat jongeren nood hebben aan dergelijke plekken om in groep te studeren bewijst het feit dat de studieplaatsen fel gegeerd zijn.  Studeren in de bib kent almaar meer succes. Onlangs vroeg sp.a-gemeenteraadslid Arno Aerden of ook andere (gemeente)gebouwen zouden kunnen worden opgesteld voor studerende jongeren.  Momenteel wordt bekeken welke gemeentelijke gebouwen al dan niet nog bijkomend kunnen worden opengesteld.

Maar, er werd ook verder naar geschikte studeerruimten gezocht.  Zo zullen studenten die op zoek zijn naar een rustige plaats om te studeren zullen binnenkort ook terecht kunnen in de Essense woonzorgcentra De Bijster en Sint-Michaël.  Hierover werden al de nodige contacten gelegd met de directie en zullen binnenkort nog de praktische regelingen worden afgesproken”, zegt jeugdschepen Helmut Jaspers.

 Studeren in een woonzorgcentrum?  Jokke Hennekam, schepen van seniorenbeleid : “Dit wordt een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende generaties, tussen jong en ouder.  Het zal ongetwijfeld voor zowel de bewoners van De Bijster en Sint-Michaël als voor de jongeren een boeiende ervaring worden”.

Een goede investering dus die ervoor kan zorgen dat studenten die het thuis net iets moeilijker hebben meer kansen krijgen op het behalen van hun diploma.