Schepen van cultuur, toerisme en evenementen Annelies Storms: ”Het zal nog steeds een bibliotheek met boeken zijn, maar er komen ook digitale toepassingen, een radiostudio, labo's voor innovatie, ontmoetingsruimtes en studieplekken. Deze bibliotheek wordt nog veel meer een open huis waar vanalles te beleven zal zijn. We trekken het stadsleven naar binnen, dit wordt een tweede living voor Gentenaars.”

'Het wordt een plek waar kennis, creativiteit en innovatie zullen worden gedeeld en het schitterende architecturale ontwerp vertolkt dat ook', zegt Sven Taeldeman, Sp.a gemeenteraadslid en lid van de raad van bestuur van de bibliotheek. ‘Het uitzicht alleen al is echt schitterend. Je zal er de Schelde, de 'kreuk' in de Schelde, en daarmee ook de stad, op een bijzondere manier ervaren.'

Na de jaarwisseling zullen de eerste teams van iMinds, UGent en de bibliotheek kunnen verhuizen. De stedelijke hoofdbibliotheek heeft slechts 6 weken nodig om alle boeken te verhuizen en de bibliotheek in De Krook klaar te krijgen. Dit betekent dat zij eind januari 2016 de deuren even sluiten. Tijdens deze 6 weken kan iedereen terecht in de filialen. Van 10 tot en met 12 maart 2017 opent De Krook de deuren met een feestelijk openingsweekend. Noteer dat alvast in je agenda!