Belangrijke aankondiging tijdens Krokusreceptie

Afgelopen zaterdag (18/02) kwamen voor het tweede jaar op rij de leden en sympathisanten van Groen Lint en sp.a Lint bij elkaar op de Krokusreceptie. Een bewuste keuze om de drukte van de januarirecepties te vermijden én dichter bij het begin van de lente.

Rond 20u30 namen Monique Van Den Brande (voorzitter Groen Lint, links op de foto) en Erwin Madereel (voorzitter sp.a Lint, rechts op de foto) het woord. In hun speech blikten zij terug op het bewogen jaar 2016 en de mogelijke gevolgen wanneer een cultuur van angst en haat vaste voet krijgt.  "Daarom is  het noodzakelijk dat  we alle progressieve krachten bundelen om een toekomst te creëren waar het voor iedereen goed is om in te leven."

In onze gemeente Lint hebben sp.a en Groen daar, sinds 2004, een sterke traditie in. Beide partijen gaan sinds dan in een gezonde harmonie, met respect voor elkaars eigenheid en sterktes, met elkaar om.

Beide voorzitters kondigden dan ook met vreugde de intentie aan om opnieuw samen in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 te gaan.