“Minister De Block springt begrotingscontrole na begrotingscontrole in de bres om het gat van de regering te vullen”, zegt Karin Jiroflée. Jiroflée becijferende dat er van de belofte dat het gezondheidsbudget mag groeien niets meer overeind blijft. De minister knipt met de glimlach voor 182 miljoen euro.

“Dit riedeltje is niet langer houdbaar.”

Telkens zegt minister De Block dat de patiënt buiten schot blijft. “Dit riedeltje is niet langer houdbaar”, vindt Jiroflée. “Wekelijks worden we in de media geconfronteerd met tekorten aan onze gezondheidszorg: een tekort in de palliatieve zorg, een gebrek aan terugbetaling van psychische hulp of ereloonsupplementen die voor sommige specialismen de pan uit swingen”. De OESO rekent voor dat de Belg kampioen is in het ‘uit eigen zak’ betalen van gezondheidszorg.

Patiënt is slachtoffer “De patiënt is dus wel degelijk het slachtoffer van het crashdieet van De Block”, besluit Karin Jiroflée. Zij roept de minister op om af te zien van haar besparingen en haar belofte van groei na te komen. Investeer de geschrapte middelen dan eerder in de geestelijke gezondheidszorg. Steeds meer mensen zitten vandaag thuis met een burn-out en een gebrek aan professionele psychische hulp. Dit pak je niet aan door het bestraffen van wie niet aan de slag kan, maar door het verstekken van de (geestelijke) gezondheidszorg”.