Wij kiezen ervoor om mensen kansen te geven, in plaats van ze te straffen. Wij kiezen ervoor om in mensen te investeren, in plaats van ze pijn te doen. En laat u niks wijsmaken. Investeren in de toekomst kan. Als we de juiste keuzes maken.

Welvaart waar iedereen mee aan bouwt en in deelt, het kan wel degelijk.

Het kan, als we ieders talent naar waarde schatten, en niet alleen wie Latijn doet. Het kan, als we de investeringen die we moeten doen, op een verstandige en gerichte manier doen. In jobs voor zij die het nu hard te verduren hebben: jongeren, laaggeschoolden en 50-plussers.

Het kan, ook zonder aan de index te morrelen en zo uw inkomen aan te tasten. Het kan, topzorg voor iedereen en niet alleen voor wie het kan betalen. Het kan, als we niet bang zijn om eindelijk een faire bijdrage te vragen aan zij die geld verdienen met geld. In plaats van aan diegenen die nu al bijdragen. Het kan, als we ieders loopbaan 42 jaar lang maken.

Welvaart waar iedereen mee aan bouwt en in deelt, het kan wel degelijk. Als we de juiste keuzes maken. Dat noemen wij sociale welvaart.