Naar aanleiding van Werelddag van Verzet tegen Armoede voert De Pamperbank naar jaarlijkse traditie actie. Zaterdag werden klanten van Delhaize tijdens het winkelen warm gemaakt om luiers te schenken aan de Pamperbank. Vandaag staat er een sensibiliseringsactie in kleuterscholen en crèches op het programma.

Michèle Hostekint: De Pamperbank zamelt het hele jaar door luieroverschotten in en herverdeelt deze onder gezinnen in kansarmoede. Maar naar aanleiding van 17 oktober geven we kinderarmoede graag een extra schop onder de kont.

De kinderarmoede in Vlaanderen blijft stijgen, en de meest recente cijfers zijn hallucinant. Eén op acht kinderen in Vlaanderen groeit op in een kansarm gezin. Als je weet dat een kind gemiddeld 5.000 luiers gebruikt tot het zindelijk is, dan weet je ook dat de aankoop van luiers voor veel jonge kwetsbare gezinnen een te grote hap uit het budget is. “En daarom maakten we zaterdagvoormiddag de klanten van Delhaize warm om luiers te schenken aan de Pamperbank. Mensen konden ter plekke luiers in de inzamelbox deponeren of kunnen geld doneren waar we dan na de actie meteen luiers mee kopen voor onze Pamperbank.” Vandaag is er in Roeselare, net als in heel wat West-Vlaamse steden en gemeenten waar de Pamperbank actief is, ook nog een flyer- en sensibiliseringsactie in kleuterscholen en kindercrèches. “Op die manier leren jonge ouders het unieke project kennen en zetten we hen hopelijk aan om ook hun luieroverschotjes weg te schenken aan de Pamperbank.”

Meer info: Michèle Hostekint – michele.hostekint@vlaamsparlement.be - 0498 53 72 69 – www.depamperbank.be

Foto Stefaan Beel