Stefan Vanbesien,  Itegems gemeenteraadslid, hoopt dat KF De Eendracht op korte termijn onderdak kan vinden in de Parochiezaal. Op langere termijn bepleit Stefan dat het huidige Itegemse zwembad een nieuw onderkomen kan betekenen voor de fanfare.

Stefan Vanbesien : “Samen met collega David Geerts hebben we in het verleden steeds getracht om het Itegemse zwembad open te houden. Nadat het zwembad ‘onder water’ was gelopen hebben wij aangedrongen op herstelmaatregelen. Maar door de komst van het nieuwe zwembad in Heist-op-den-Berg, moet het zwembad te Itegem volgens de PPS-constructie weg. Zelf betreur ik dit nog steeds. Maar ik wil dan wel dat het gebouw terug ten dienste komt van de lokale bevolking. Daarom mijn pleidooi om hier de fanfare onder te brengen en zelfs te komen tot een breder cultuurlokaal.”

Voor David Geerts is het belangrijk dat ook andere Itegemse verenigingen mee gebruik kunnen maken van de infrastructuur.  Ook zouden de muzikanten van de onlangs gestopte Vrije Eendracht  de rangen mee kunnen vervoegen.  Bovendien hoeft een nieuw cultuurlokaal geen concurrentie te betekenen voor de Parochiezaal of voor zaal JOKI.

“Ik ben er immers van overtuigd dat Itegem voldoende leeft en dat er voldoende vraag is naar infrastructuur, zodat  we een antwoord kunnen bieden aan de Itegemse noden. Ik besef ook dat de mensen die vechtsporten beoefenen aanspraak maken op het zwembad. Maar voor hen denk ik dat de oude B cafetaria van KSK Heist een oplossing moet bieden.


Meer info

Stefan Vanbesien : 0497/47.88.48

David Geerts : 0475/29.92.06