De Japanse multinational Nitto verhuist zijn hoofdkantoor voor de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten van Genk naar Leuven. Het is de eerste grote internationale speler die naar Leuven wordt gehaald dankzij de inzet van Leuven Mindgate.

Met de oprichting van Leuven Mindgate sloegen 29 bedrijven en organisaties zoals de KU Leuven, Imec, het stadsbestuur en UZ Leuven de handen in elkaar om de stad op de kaart te zetten als metropool voor gezondheid, hightech en creativiteit. Zo wilden ze meer internationale investeerders en talenten naar Leuven halen. Het Japanse bedrijf Nitto is het eerste dat door Leuven Mindgate overtuigd is om naar de stad te verhuizen.

Nitto is een 97 jaar oud bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van industriële kleefbanden en dichtingsschuimen. Sinds 1974 was het Europese hoofdkantoor in Genk gevestigd. Door de enorme groei van het bedrijf ontstond de nood om het hoofdkantoor op een andere locatie te vestigen dan de productie, die ook in Genk huist.

Trein en luchthaven

“Nitto keek naar verschillende steden, ook in andere Europese landen”, zegt schepen Mohamed Ridouani (SP.A). “Dankzij Leuven Mindgate is de directie overtuigd geraakt van de mogelijkheden hier. Dit is onze eerste grote verovering en ik ben zeer tevreden.”

“Het hoofdkantoor verhuist naar Leuven om de uitdagingen van de globalisatie en onze groei aan te gaan”, zegt Mr. Takasaki, de Japanse CEO van Nitto Denko Corporation. “Vanuit Leuven gaan we Nitto de volgende eeuw in leiden. We zochten bovenal een locatie die goed bereikbaar was met de trein en niet te ver van de luchthaven lag.”

De Japanse ambassadeur Mr. Ishii is diep onder de indruk. “Ik ben ook altijd blij om te horen dat er geïnvesteerd wordt”, zegt hij. “Ik vraag de stad vooral om mee te helpen om van de verhuizing een succesverhaal te maken.”

Schepen Ridouani van zijn kant nodigde de werknemers van het nieuwe hoofdkantoor uit om deel te worden van de gemeenschap. “Expats in Leuven leven niet op een eilandje”, zegt hij. “We willen dat ze deel uitmaken van onze samenleving en zich hier thuis voelen. Zo kunnen we er samen een welvarende stad van maken.”

HANNELORE SMITZ

Het Nieuwsblad

 © 2016 Corelio