Zondag 30 september De plaats van ontwaken is een doornatte Chiro-tent in Comblain Fairon. Deze dag is immers de afsluiter van een amusant maar tot onze grote spijt ...

... ook bijzonder vochtig avonturenweekend van Jeugdhuis De Jeppe. Vandaag is het opruimen geblazen. Wat een ravage 25 jongeren en een nachtelijke zondvloed aanrichten wordt me onmiddellijk duidelijk. Na een stevig ontbijt en twee uur grote schoonmaak, laten we een blijkbaar onaangeroerd stuk weiland achter.

Omstreeks 15.00 in de namidag betreedt KFC Eppegem, kersvers Eerste-Provincialer, de voetbalarena van Sint-Genesius-Rode. Tegenstander van de dag: Rode-Verrewinkel. Na een verdienstelijke tweede helft gaat “mijn” ploeg eervol ten onder. Eindstand: 2-1.

Maandag 1 oktober

De week begint met een trip naar Overijse, dewelke naar mijn ervaring vanuit Eppegem niet altijd even vlot verloopt. Om 7u ’s ochtends kruip ik de wagen in…

Ruim anderhalf uur doe ik erover om aan te komen in de kantoren van Merck Generics, het farmaceutisch bedrijf waarvoor ik werk. Vandaag worden we een hele dag getrakteerd op vergadering. Iedereen komt aan de beurt: De sales met hun cijfers, de marketing met dezelfde cijfers maar anders geïnterpreteerd,...

Een eerder ongewone lunch wordt ons voorgeschoteld:  hamburgers! De reden waarom deze calorierijke lekkernij de weg naar ons bedrijfsrestaurant heeft gevonden, is de nakende overname van ons bedrijf door Mylan, een Amerikaanse collega-concurrent.

Het management trakteert ons op een drankje in het Swing Café in Hoeilaart. Niet onmiddellijk mijn place-to-be maar zeker wel heel gezellig napraten met de collega’s.

’s Avonds maak ik graag tijd voor ontspanning. Vanavond heb ik afgesproken met Geert in de Gouden Vis. Geert is een goeie vriend en was penningmeester van JH De Jeppe toen ik voorzitter was. Deze dates draaien altijd uit op financieël en economisch gefilosofeer, vergezeld door de Trappisten van Orval.

Dinsdag 2 oktober

7.30, de start van een gewone werkdag. De huisartsen in Schelle en omstreken zijn vandaag mijn doelwit. Het lange wachten in de wachtzaal geeft me de gelegenheid om de notulen van het vorige CBS (College van Burgemeester en Schepenen) door te nemen. De punten die ressorteren onder mijn schaduwbevoegdheden neem ik grondig onder de loep. Zo heeft elke sp.a-raadslid een aantal bevoegdheden die hij op de voet volgt. Sociale Zaken, Jeugd, Cultuur,... vallen mij ten dele.

Vandaag ben ik vroeger thuis dan gewoonlijk zodat ik de vergadering van morgenavond kan voorbereiden. Havicrem en Haviland zijn de twee intercommunales die ik volledig doorneem.  Jaarverslagen, statuten, notulen van de algemene vergadering,... helpen mij hierbij.

Vanavond geen dates met Trappisten en Orval, wel bittere ernst. We leggen de laatste hand aan de vrijgezellenavond van Ben. Zaterdag belooft leuk te worden.

Woensdag 3 oktober

Vandaag hetzelfde werkverhaal als gisteren. Alleen heb ik mijn werkterrein nu verlegd naar Nijlen. Omdat het aantal politieke vergaderingen deze week per grote uitzondering één bedraagt, kan ik mijn wachttijd opvullen met het lezen van een boek. “Waar België voor staat een toekomstvisie” is het slachtoffer. In de huidige politieke context is dit zeker en vast een thema dat mijn aandacht verdient.

Na het werk onmiddellijk doorrijden naar De Rode Leeuw te Machelen. sp.a organiseert een overlegmoment tussen de fractievoorzitters van de afdelingen in Halle-Vilvoorde. Zodoende kunnen de violen op elkaar afgestemd worden. Op de agenda staan een overkoepelend afvalbeleid in ons arrondissement en Havicrem, de intercommunale die instaat voor de lijkverbranding in onze regio. Een heel boeiende en leerrijke vergadering.

Nadien nog snel het einde meepikken van de voetbaltraining van FC Borneo, onze café (met een bijzonder sterke nadruk op dit eerste deel)-ploeg. Dit is een probaat middel om de Havilanden en Havicremmen eventjes uit de gedachten te verbannen.

Donderdag 4 oktober

’s Ochtends tijdens het werk de intentieverklaringen van onze kandidaat-voorzitters doorgenomen… wordt vervolgd.

’s Middags lunch ik met mijn collega’s Kris en Thibaud. Nu is het onze beurt om dezelfde cijfers van maandag nog anders te interpreteren. Over smaken en cijfers valt blijkbaar niet te twisten...

Nu de intentieverklaringen van de kandidaat-voorzitters bezonken zijn, kleur ik één bolletje zwart. Aan jullie om te raden in wie ik voor de volle honderd procent mijn vertrouwen stel. Dit is echter meer dan duidelijk, nietwaar?

Vanavond ga ik met een aantal collega’s en ex-collega’s tapas eten in De Negen Vaten in Antwerpen. Om 1.30 kruip ik moe maar voldaan in mijn bed.

Vrijdag 5 oktober

Vanmorgen een halve dag vrij genomen. Ik hang de hele tijd ofwel aan de telefoon met gemeenten waar ik al dan niet reeds van heb gehoord ofwel op het internet. Ik leg immers de laatste hand aan een voorstel dat ik één van de komende gemeenteraden ga lanceren. Wat het voorstel inhoudt, hou ik voorlopig nog voor mezelf. Niet dat ik onze christendemocratische coalitiepartner niet vertrouw, maar toch....

In de namiddag is de bestemming wederom Overijse. Aangezien de lunch van maandag ons zodanig was bevallen, besluit ik met de collega’s te genieten van een maaltijd bij McDonalds. Kwestie van de nieuwe bedrijfscultuur in ere te houden.

In de namiddag krijgen we een videoboodschap van de nieuwe Amerikaanse CEO gevolgd door een presentatie van onze huidige “general manager”. Vanaf vandaag heb ik officiëel een nieuwe werkgever: Mylan Laboratories. We sluiten de werkdag opnieuw af met een hapje en een drankje. In eerste instantie lijkt deze manier van werken mij zeer goed te bevallen.

De avond sluit ik af met een pintje in Jeugdhuis De Jeppe in Eppegem. We mogen immers de verjaardag van een vriend, Tom, vieren.

Zaterdag 6 oktober

Rustig verder lezen in mijn boek. Voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek is dit boek zeker en vast een must. Dit boek is de geschreven aanzet tot een debat over de toekomst van België dewelke echter op rationele gronden wordt gevoerd. In gedachten zie ik Bart De Wever al duizelen bij deze overvloed van onderbouwde argumenten.

Om drie uur in de namiddag volgt de climax van het vrijgezellenbestaan van Ben. We sporen naar Antwerpen en spoelen de treinrit door in de eerste beste Ierse Pub. Onze volgende halte is “The Target”. Voorzien van een GPS en onderverdeeld in 3 politieteams en één criminele bende trachten we elkaar te onderscheppen in de Antwerpse binnenstad. Een aanrader!

De innerlijke mens gaan we versterken in The Cajun Queen, een restaurant met als doelpubliek: vrijgezellenavonden.

Het “An gaat trouwen en wij bouwen een feestje”-team worden onze partners in crime en we schuimen de ganse avond zij aan zij door “’t Stad”. Om 5.30 trekken we ons terug richting Eppegem.

Ben en Leen, geniet van jullie trouwdag volgende week zaterdag. Dat geldt natuurlijk ook voor jou, An!