Wie een hypothecaire lening neemt om een huis te kopen of te bouwen, kan via de Vlaamse overheid een gratis verzekering nemen tegen inkomensverlies. Het aantal aanvragen voor de verzekering gewaarborgd wonen is vorig jaar verdubbeld tot ongeveer 13.000. "In totaal hebben 50.000 Vlamingen zich al verzekerd om de lening voor hun huis of appartement te kunnen blijven afbetalen als ze hun inkomen verliezen”, aldus Freya Van den Bossche. Er is geen inkomensgrens voor wie de verzekering aanvraagt. De woning zelf mag niet duurder zijn dan 320.000 euro en je moet de verzekering binnen het jaar na aankoop afsluiten.

“Concreet betekent de verzekering gewaarborgd wonen dat wie zijn werk verliest of ziek wordt, tot drie jaar lang een beroep kan doen op de verzekering om een deel van de lening terug te betalen”, legt Freya Van den Bossche uit. Het bedrag is beperkt tot maximum 500 euro per maand en maximaal 70 procent van het afbetalingsbedrag.

"Het is belangrijk dat we de mensen beschermen tegen de pech van hun baan te verliezen of langdurig ziek te worden. Je hebt dan gedurende een hele tijd een verzekering die je helpt om de lening af te betalen. Daarom promoten we zoveel mogelijk de verzekering gewaarborgd wonen”, besluit Freya Van den Bossche.

Je kan zelf nagaan of je in aanmerking komt via een sneltest op www.wonenvlaanderen.be

Meer info over de verzekering gewaarborgd info vind je op http://www.s-p-a.be/artikel/gratis-verzekering-tegen-inkomensverlies/