Beste inwoners,
Begin april, lentekriebels voor de groene vingers, lentekriebels voor de modieuze vrouwen maar vooral lentekriebels voor de politici onder ons met de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. In deze #JIJMAAKTGLABBEEK hebben we het onder meer over de ‘Herstelcampus’ met 60 bedden en tal van medische voorzieningen en ‘het zonnepark’ dat we op het Militair Domein willen realiseren. Met dit zonnepark gaan we groene elektriciteit opwekken voor 800 Glabbeekse gezinnen. 

Onze VIVA-SVV vrouwen vieren hun lustrum. In dit nummer blikken zij terug op vijf succesvolle jaren en hun top-event, de VIVA Kerstmarkt. Natasja Ons, schepen voor Dierenwelzijn, introduceert het charter van Diervriendelijke gemeente. Met het zwerfkattenproject, spendeerde onze gemeente tijdens deze legislatuur veertigduizend euro aan de problematiek van zwerfkatten.

Roger De Witte is onze volgende nieuwe kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen die we voorstellen in onze #JIJMAAKTGLABBEEK. 

sp.a regio Tienen start dit jaar met een nieuwe 1 mei-viering. We nodigen iedereen graag uit voor ons 1 mei-feest in ‘De manege’ op het Sint-Jorisplein in Tienen van 14u tot 21u. Wij verzekeren animatie voor kinderen, gezinnen en senioren, lekkere hapjes en drankjes en een streepje muziek.
Tot dan,