Beste Glabbekenaar,
Op 1 mei 1886 werd in Amerika voor het eerst gedemonstreerd voor de invoering van een achturige werkdag. Later werd 1 mei ook de strijddag voor betere arbeidsvoorwaarden in het algemeen. Pas later werd 1 mei een feestdag.
Dit jaar vond op 1 mei de eerste editie van ‘Pleinafair Hageland’ plaats, een organisatie van sp.a regio Tienen. Daarmee knopen we terug aan met de traditie van een groot volksfeest voor jong en oud. Met optredens, voorstellingen, volksspelen en foodtrucks aan de Manege in Tienen was 1 mei een dag vol plezier en vertier.
Deze editie van ‘JIJMAAKTGLABBEEK’ staat deze keer in het teken van duurzaamheid. Met onze ‘Woonbus’, een mobiel gemeentelijk wooninfopunt, geven we deskundige woonbegeleiding en technisch advies aan huurder en verhuurder. Ook zet onze gemeente in op een actiever en duurzamer beheer van ons energieverbruik. Door duurzame investeringen en slimmer energieverbruik krijgen we een forse CO2-vermindering.
Ook een ambitieus bosplan en een unieke natuurbegraafplaats krijgen een plaats in ons gemeentelijk klimaatplan om Glabbeek klimaatneutraal te maken.
Tot slot verneem je in dit nummer meer over de ‘vakantieplannen’ van onze jongeren Lisa, Macy, Stefanie en Jovi. Met culturele activiteiten zullen zij de zomeravonden in Glabbeek nieuw leven inblazen. Samen met hen kijken we nu al uit naar de vakantie.