Met een ontbijt en veel muziek op de Haverwerf, is zondag de oproep ‘Jij maakt Mechelen’ gelanceerd. Met de actie wil sp.a in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van de Mechelaars te weten komen wat ze goed en slecht vinden in de stad.

Het initiatief van de oproep gaat uit van de plaatselijke sp.a-afdeling. “We willen ook actief luisteren naar stemmen die minder luid klinken. Want wie beter dan de Mechelaar zelf weet wat zijn buurt, straat, wijk of stad nodig heeft. Bedoeling is dat we na het vergaren van de stem van de burger aan de slag gaan voor een nog beter Mechelen”, zegt fractieleidster Caroline Gennez (sp.a).

Volgens de initiatiefnemers is Mechelen de afgelopen decennia heel erg van uitzicht veranderd. “Maar we mogen niet blind zijn voor wat er beter kan en wat minder goed gaat, moeten we durven benoemen”, zo klonk op het ontbijt. De sp.a wijst naar “de stijgende armoede bij 15.000 Mechelaars, de onbillijke afvaltaks, de zoektocht naar een betaalbare huurwoning en werk voor 3.800 Mechelaars”, stelt Gennez.

“We gaan in november ook ondernemende vrouwen in Mechelen bij elkaar brengen om te netwerken en ervaring en kennis te delen. De wekelijkse huisbezoeken waar we mee bezig zijn geven ons een unieke inkijk over de verwachtingen die de Mechelaars koesteren. Want het zwerfvuil dat onze straten ontsiert, blijft een ergernis en ook hoe alleenstaande mensen moeilijk de weg vinden naar de gepaste dienstverlening. Samen willen we naar oplossingen zoeken”, klinkt het.

www.jijmaaktmechelen.be of info@jijmaaktmechelen.be

Artikel: Gazet Van Antwerpen