In ‘De Ochtend’ op Radio 1 haalde John Crombez hard uit naar regeringsleiders naar aanleiding van de incidenten met Zuhal Demir (N-VA) en Liesbeth Homans (N-VA). "Geert Bourgeois en Charles Michel zijn sukkelaars, de ene als minister-president, de andere als premier. De leiders van de regering zouden moeten ingrijpen, maar de regering ligt lam.”

De uithaal van staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir is bij Crombez in het verkeerde keelgat geschoten. Gisteren had ze CD&V omschreven als "de nieuwe moslimpartij".

“Zuhal Demir weet perfect dat ze door CD&V te omschrijven als ‘de moslimpartij’ veel aandacht zou krijgen. Maar het helpt het bestuur in niets natuurlijk. Integendeel: de tegenstellingen worden groter en dat alleen voor politiek gewin. De N-VA heeft gekozen om niet meer op een normale manier te besturen, maar om permanent campagne te voeren. Maar er is meer. Zuhal Demir polariseert met haar uitspraken de maatschappij. Wat ze doet is de samenleving beetje bij beetje kapotmaken”, aldus John Crombez.

"Geert Bourgeois en Charles Michel zijn sukkelaars"

“Daarnaast hebben we een Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Liesbeth Homans (N-VA), die al twee maanden op informatie zit dat er problemen zouden zijn in de Turkse ambassade en niks doet. Dat is een minister van Binnenlands Bestuur onwaardig”, gaat John Crombez verder.

“Men gaat verder en er komt geen nieuw beleid. Geert Bourgeois en Charles Michel zijn sukkelaars, de ene als minister-president, de andere als premier. Als er foute informatie verspreid wordt, moeten de regeringsleiders ingrijpen en zeggen: "Dit gaat niet, jullie verlammen het beleid". Maar men bestuurt niet meer”, hekelt John Crombez.

"We zijn vertrokken voor twee jaar theater"

“We zijn vertrokken voor twee jaar theater. Een deel van dat theater zou zijn dat we elke keer het parlement bij elkaar roepen. Ik denk dat de mensen dat beu zijn. En intussen ligt de regering lam”, besluit John Crombez.