6106 kinderen, dat is het aantal Vlaamse kinderen met een dringende hulpvraag. Deze kinderen moeten gemiddeld 240 dagen wachten alvorens ze eindelijk de juiste zorg krijgen.

Volgens de Jongsocialisten is de jeugdzorg onder het beleid van minister Jo Vandeurzen de laatste jaren steeds meer een loterij geworden. Zorg krijgen wordt meer en meer een kwestie van geluk, terwijl het volgens ons niet meer dan normaal is, dat iemand met een hulpvraag meteen geholpen wordt. Om hun punt te verduidelijken maken ze dan ook de vergelijking met een gebroken been: iemand met een gebroken been wordt in het ziekenhuis met de beste zorgen behandeld, dit is dan ook niet meer dan normaal. Iemand die niet goed in zijn vel zit en hulp nodig heeft moet vandaag 240 dagen wachten. Dit kan niet en is volgens de Jongsocialisten een regio als Vlaanderen onwaardig.

Om deze schrijnende situatie aan te kaarten en te pleiten voor een echte zorggarantie deelden ze woensdag 25 april 2018 vanaf 8 uur krasbiljetten uit aan het Centraal Station van Antwerpen.