Maar liefst vijf kandidaten voor sp.a-Groen in Niel komen uit het onderwijs. Oud-schooldirecteur Etienne Franssen, gepensioneerd lerares Brigitta Van Hulle, kleuterjuffrouw Ingrid Meulders, leerkracht lager onderwijs Nils Wosky en studente Lisse De Kinder willen investeren in de toekomst van Niel. Studente Lisse is met haar 18 jaar ook meteen de jongste kandidate in de gemeente. Oud-schooldirecteur en gemeenteraadslid Etienne Franssen (69) is de nestor van de roodgroene lijst.

‘Meneer Franssen’ is gemeenteraadslid en voormalig directeur van de gemeenteschool: “Dat het bestuur investeert in moderne en aangepaste gebouwen is een pluspunt. Maar door de verstedelijking en het stijgend aantal inwoners zal de nieuwe school niet beschikken over voldoende ruimte en klassen. Dat probleem moet we aanpakken om kamperen voor de schoolpoort te voorkomen.”

Er is de afgelopen bestuursperiode ook fors bespaard op poetspersoneel en de werkingsbudgetten. Zo ontbreken naast tablets in de klas ook de nodige apparatuur om de digitale schoolborden goed te laten werken. 

“Als je onze kinderen kwaliteitsvol op de toekomst wil voorbereiden, dan moet je extra investeren in digitalisering”, volgens Lisse. “Maar daarnaast moet je ook in de kinderen zelf investeren door bv. een goed huiswerkbeleid op maat. De samenwerking met senioren is maar een ideetje…”.

Etienne Franssen is kandidaat op de 4de plaats, Nils op 8, Brigitta op 9, Lisse op 14 en Ingrid op plaats 20.