Joost Bonte (58 jaar), coördinator van alle straathoekwerkprojecten in West- en Oost-Vlaanderen en expert in Vlaanderen inzake sociaal werk, is kandidaat voor het team sp.a in Kortrijk. ‘In Kortrijk wordt onder impuls van de sp.a een zeer progressief en vernieuwend sociaal beleid gevoerd en ik wil meehelpen om dat nóg sterker te maken.’

Joost Bonte is gehuwd met Martien D'Heygers, vader van Pieter-Jan (34), An-Sofie (31) en Benjamin (25) en intussen grootvader van Vic, Mona, Boris en Hector.

Als Kortrijkzaan is Joost Bonte voorzitter van de Unie der Zorgelozen, het sociaal-artistieke gezelschap gehuisvest in de Scala in de Pluimstraat.

Joost was 8 jaar op internaat in het Sint-Amandscollege in Kortrijk. Hij haalde het diploma van sociaal assistent aan het Stedelijke Hoger Instituut voor Sociale Studies in Gent.

Hij baatte tien jaar een kruidenierszaak uit om vervolgens les te geven in het Deeltijds Onderwijs in Kortrijk. Van hieruit startte hij 'Bledi', een jeugdhuis voor en van jongeren die geen onderdak vonden in het reguliere circuit van Kortrijkse jeugdhuizen. In 2001 werd hij coördinator voor alle straathoekwerkprojecten in Oost- en West-Vlaanderen. Vanuit die functie leerde Joost hoe langer hoe beter hoe het komt dat mensen in miserie verzeild geraken en wat dat met hen doet.

Hij publiceert geregeld opiniestukken in tal van kranten en tijdschriften over het gevoerde beleid op vlak van welzijn en zorg.

Hij stond aan de wieg van tal van burgerinitiatieven en was jaren terug een van de initiatiefnemers van Limelight, een onafhankelijk cultureel centrum in Kortrijk.

Joost kiest zeer bewust voor sp.a: ‘De voorbije jaren is onder impuls van Philippe De Coene een vernieuwend en humaan sociaal beleid gevoerd. Daar wil ik extra impulsen aan geven. Ik zie op maatschappelijk vlak drie bijzondere uitdagingen: een gelijke verdeling van lasten en lusten, het klimaat en het samenleven in diversiteit. Drie uitdagingen die ook op lokaal niveau best wat antwoorden kunnen krijgen.’

Voor meer info:

  • Joost Bonte 0486/62 77 60
  • Philippe De Coene 0477/45 32 32