SP.a  pakt in Kortenaken uit met een nieuwe kandidaat. Jos Coomans (57) zal in oktober de rangen van de partijlijst komen vervoegen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee hengelt hij naar een uitgesproken engagement in en voor zijn gemeente.

Jos is altijd al een erg geëngageerde inwoner geweest. In zijn jonge jaren was hij jarenlang de stuwende kracht achter de KSJ-werking in Kortenaken. In die periode gaf hij ook een lokaal dorpskrantje uit: De Wabbe. Hij was tien jaar lang perscorrespondent voor de kranten Het Nieuwsblad en Het Volk. Samen met zijn KSJ-ploeg organiseerde hij in Kortenaken ook vele jaren de carnavalstoet Zotte Zondag.

Daarna bleef hij vanop iets meer afstand actief in de gemeente. Daarbij ging zijn voorkeur uit naar theater en muziek. Enkele jaren geleden was hij de auteur van het lied waarmee de gemeente Kortenaken het standbeeld Fragiel in de wacht kon slepen in de wedstrijd Kunst op Komst. Recent was hij nog aan de slag als presentator van de Jeugdraadquiz  en stond hij mee op het podium als mede-organisator en presentator-zanger van het Zingpaleis.

Maar ook de gemeentepolitiek is Jos altijd blijven boeien. Bij eerdere verkiezingen werd hij meermaals gepolst door meerdere partijen. Maar toen was de tijd daarvoor nog niet rijp. Jos daarover: “ Kortenaken is een mooie gemeente met zeer veel leven in de brouwerij. Dat verdient een maximale ondersteuning vanuit de gemeente. En ook de communicatie met de inwoners moet helder en transparant gebeuren. Met de vraag van SP.a in Kortenaken vind ik heel wat thema’s terug waarin ik mij volledig kan herkennen: de empathie, een warme samenleving en een bruisend verenigingsleven, veel vriendschap en vooral initiatief en daadkracht! Ik wil mij inzetten om de typische eigenschappen van een dorp als Kortenaken te helpen bewaren en zelfs nog te versterken.”

Professioneel is Jos nog actief bij een toonaangevend ondernemingsloket. Hij is gehuwd met Lieve Marcoen en is vader van twee kinderen, Truus en Casper.